× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Tricoul alb, element de bază în garderoba unui bărbat

Tricoul alb, element de bază în garderoba unui bărbat

Pentru a arăta bine nu este neapărat să cauți metode complicate. Este destul să pui în practică trucurile simple, dar bine cunoscute, care vor avea același efect, poate chiar mai bun. Piesele vestimentare de bază sunt ușor de combinat – de asta și sunt de bază, pentru că te obligă să-ți umpli dulapul cu tot felul de modele de culori și forme diferite. Astăzi vom vorbi despre haina universală – tricoul alb. Probabil o ai și tu, însă nici nu bănuiești de posibilitățile pe care acestea ți le oferă. Cu siguranță ai învățat lecția că cel mai ușor este să combini hainele în culori neutre, cele de bază.

De exemplu, vara întotdeauna mă pot baza pe pantalonii chinos creme – ei îmi permit să creez diferite combinații datorită culorii universale. Atunci când am puțin timp la dispoziție, știu că niciodată nu voi greși dacă voi alege un tricou alb model Oxford, pentru că ea este potrivită pentru orice tip de pantaloni. Tricoul din bumbac alb trebuie inclus în lista must have, dacă vrei să-ți creezi o garderobă practică.

Este vorba despre un tricou simplu, fără alte prea multe detalii, desene, care stă bine pe siluetă:


Și cel mai universal este tricoul cu guler rotund, care este mai des îmbrăcat de bărbați, decât cel cu guler în V.
Nu vom intra în detalii, însă trebuie să menționăm că de la început tricoul alb era conceput ca fiind un element de lenjerie intimă. În ultimii ani, bărbații, foști soldați, au început să-l poarte ca o piesă vestimentară aparte. Și astfel, în garderoba bărbatului contemporan a mai apărut un articol vestimentar de cult.  Marlon Brando și James Dean au apărut în filme în tricouri albe, băgate în pantaloni. Personajele lor erau bărbătoși, brutali, fapt care a dat valoare acestei piese vestimentare.


Cu ce să porți tricoul alb? În primul rând este foarte populară combinația jeanși + tricou alb, datorită filmelor cu Steve McQueen:


Este combinația perfectă pentru bărbații care au o siluetă atletică. Însă nu trebuie să alegi prea multe tricouri mulate, care limitează mișcările. Și nu cumpăra tricouri oversize, doar dacă nu te îmbraci în așa stil:


Cum putem combina tricoul alb

Cum am menționat mai sus, în ajutor ne vin jeanșii negri sau albaștri. Poți să bagi tricoul în pantaloni sau să îl porți lejer. Va fi perfect dacă vei alege accesorii interesante, precum brățări din piele, curea vintage sau botine.


O altă combinație extrem de reușită va fi cea dintr-un tricou alb și pantaloni cu linie:


Acesta este Alessandro Squarzi, probabil îl cunoști datorită stilului său neglijent, dacă vizualizezi uneori fotografii street fashion din Italia. Îmi place cum asortează hainele: sport, military, smart-casual – totul este armonios și neobișnuit. În acest caz observăm cum putem purta un tricou alb cu o vestă cu nasturi.


O altă metodă interesantă este asortarea cu un sacou.


Și cu un cardigan arată destul de bine:


Iar mai jos sunt câteva exemple cum putem combina un tricou alb cu o geacă din jeans, bomber, M-1965 Field Jacket sau o geacă de baseball:


Dacă nu ai un tricou alb în dulap, te sfătui să-l cumperi imediat – nu doar vei achiziționa încă o piesă vestimentară, ci vei putea purta o mulțime de combinații care îți vor trece prin cap. Chiar și un tricou simplu din bumbac îți poate crea o imagine de milioane.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook