× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Cel mai subestimat obiect din garderoba unui bărbat: ciorapii – cum îi alegi corect

Cel mai subestimat obiect din garderoba unui bărbat: ciorapii – cum îi alegi corect

Ei pot fi numiți Napoleonul din garderoba bărbaților: sunt mici, dar în același timp destul de importanți pentru a fi cauza unui eșec total sau motivul unui succes mare. Totuși, majoritatea bărbaților ignoră importanța acestora și îi tratează cu dispreț. Într-adevăr, sunt cazuri care dau naștere unor asemenea concluzii și cazuri absurde. Probabil nu o singură dată ai întâlnit pe stradă pe cineva care purta șosete și sandale de vară. Sau mai rău: șosete de culoare albă la un costum clasic. Aceste combinații arătau rău atât în anii 80, cât și astăzi. Prin urmare, dacă nu ești Michael Jackson, șosetele albe încălțate la un costum – este inacceptabil. Adevărul gol-goluț vei spune, însă în acest articol voi vorbi despre lucruri de bază – reguli simple cum se poartă și cu ce se combine șosetele bărbaților.

A venit de mult timpul să recunoaștem importanța acestui articol de îmbrăcăminte pentru bărbați în garderoba lor. Perechea greșită poate să omoare pe loc cea mai rafinată și impecabilă ținută. Sau să te transforme complet din Cary Grant în Steve Urquell. Într-un mediu de afaceri, purtarea incorectă a șosetelor poate provoca neîncredere față de dvs. ca persoană de afaceri înainte de a putea scoate măcar un cuvânt. 

Probabil nu există o regulă mai ușoară decât regula „cum să porți șosete”. Ciudat este faptul că foarte puțini bărbați o respectă. Nu este necesar să îi ai cu romburi, cercuri și alte imprimeuri pentru a da altă lumină hainelor tale. De fapt, cei mai mulți dintre noi ar face bine să fim un pic mai atenți atunci când ne alegem hainele, doar  că noi nu vrem asta din diferite motive, cel mai des ne este lene să ne mai pese de felul în care arătăm. Tot ce ne trebuie este să știm câteva principii simple pentru a fi încrezători în aspectul nostru.

Culoarea

Culoarea trebuie să corespundă aproximativ culorii blugilor sau a pantalonilor. Nu este grav, dacă aceștia sunt exact de aceeași culoare. De exemplu, dacă porți un costum gri închis este necesar să ai ciorapi gri deschis sau doar gri. Sarcina ta în acest caz este să asiguri o tranziție vizuală fără probleme de la pantofi la cap. Aceasta înseamnă că vederea trece cu ușurință, fără a fi blocată de elemente extraterestre, nenaturale. Există și o altă părere: șosetele trebuie să se potrivească cu culoarea pantofilor. În acest caz, trebuie să îți amintești acest lucru: șosetele în tonul pantalonilor prelungesc vizual piciorul, vă fac mai subțiri; în tonul pantofilor – reduceți din înălțime.

Dacă ești destul de experimentat și simți armonia dintre aceste sau alte combinații de culori, alege o culoare diferită a pantalonilor față de ciorapi, cu condiția ca nuanțele să nu fie în conflict una cu celalaltă.

 

 

 

Lungimea

Ce lungime trebuie să aibă ciorapul? Suficient de lungi încât să nu ți se vadă pielea piciorului atunci când stai așezat. Respectarea acestei reguli ne ajută să ne atingem obiectivul prioritar – crearea unui lanț armonios de „pantofi – șosete – pantaloni”. Ia în considerare și lungimea pantalonilor – în orice caz, oamenii din jur nu ar trebui să asiste la un spectacol non-estetic sub forma unei suprafețe de piele deschise.

 

 

 

Când nu trebuie să porți ciorapi

Modul în care trebuie purtate șosetele este în strânsă legătură cu modul în care nu trebuie ca acestea să fie purtate. De foarte mult timp este bine cunoscut faptul că nu trebuie să porți ciorapi atunci când încalți sandale. Sandalele sunt create pentru a le purta pe picioarele goale. Și nici măcar nu pentru că șosetele cu sandale ar părea murdare. Chestia este că nu arată deloc estetic. De asemenea, nu te sfătui să porți șosete lungi cu pantaloni scurți (sau scurți sau fără șosete). Dacă îți pui blugi în vreme caldă, e mai bine să nu porți șosete.        

 

 

 

Cu imprimeuri și desene

Apreciez alegerea celor care îndrăznesc să folosească în garderoba lor nu numai șosete într-o singură culoare (deși este o opțiune mai sigură), dar, de asemenea, cu diferite imprimeuri sau desene. Aceștia pot da o altă lumină și îți pot revitaliza aspectul dacă îi alegi inteligent, dar trebuie să  ai grijă. În acest caz, trebuie să îți amintești de ideea principală – da viață și eleganță ținutei tale, și, în același timp, nu a deroga de la legile armoniei în îmbrăcăminte. Adică, trebuie să îți amintești că șosetele trebuie să fie în nuanța pantalonilor, în schimb desenul sau imprimeul poate fi asortat cu desenul sau imprimeul cravatei, cămășii sau a batistei de buzunar. Trebuie doar să te asiguri că ciorapii nu par asemenea unor intruși în toată această combinație – asta este marele secret.

 

 

Câteva banalități importante

Și la sfârșit, câteva lucruri evidente, de care însă nu toată lumea își aduce aminte.

Deci, curățenia și lipsa găurilor – nici nu se discută.  În loc să te faci de rușine, cumperi o pereche nouă. Al doilea punct este acela că șosetele trebuie să fie identice. Nu vorbesc numai despre culoare, ci despre textură și stofă. Există o mulțime de tipi care își deschid cutia cu o grămadă de șosete negre și trag prima pereche pe care o găsesc, fără să ia în seamă faptul că textura uneia diferă de cealaltă. Amintiți-vă că șosetele trebuie să trăiască și „să moară” în perechi.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook