× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Tipurile de pulovere bărbătești – diferențe de stofă și stil

Tipurile de pulovere bărbătești – diferențe de stofă și stil

Indiferent dacă vrei să fii stilat sau să te simți confortabil – puloverul este una dintre piesele vestimentare multifuncționale din garderoba unui bărbat.

În perioada toamnă-iarnă-primăvară, nu contează în ce țară te afli, practic toți bărbații poartă pulovere.  În acest articol vei afla câte tipuri de pulovere bărbătești există, din ce stofă sunt create și cum trebuie să fie purtate.

Stofa

Poate cel mai important factor atunci când cumperi un pulover este alegerea stofei potrivite. Prea subțire – îți va fi frig, prea groasă – vei transpira ca după o ceașcă de ceai cu zmeură. Apropo, un fapt interesant – cuvântul englez „sweater” a venit de la „to sweat” (a transpira). Altfel spus, atunci când cumperi un pulover nou trebuie să ții cont din ce stofă este fabricat. În nouă din zece cazuri, țesătura naturală va arăta mai bine, iar puloverul va putea fi purtat mai mult decât dacă vei alege unul din stofă sintetică – nailon, vâscoză și poliester. Evident că puloverele din stofă naturală vor costa mai mult, însă vor fi calitate și le vei avea pentru mult timp în garderoba ta.

Iată care cele mai frecvente tipuri de stofă utilizată în producția de pulovere pentru bărbați:

Lână de oaie – Probabil cea mai populară stofă după bumbac. Există un număr foarte mare de tipuri de lână de oaie, care diferă în funcție de moliciune și capacitatea de a reține căldura. Pe etichetele hainelor din lână poți întâlni adesea inscripția Lambswool. Aceasta este prima lână care a fost tăiată de la un  mielul mic – lâna pufoasă. Acesta este unul dintre cele mai moi tipuri de lână. Urmează lâna Merino, apoi Shetland.

Cașmir – Lâna de capră. Întruchiparea luxului. Foarte moale, subțire, caldă și rafinată. Este foarte scumpă, dar își merită prețul. Amintește-ți că și femeile nu rămân indiferente față de cașmir. Vreau să spun că vei obține un avantaj vizibil în ochii sexului opus, dacă preferi puloverele din această stofă.

Bumbac – Una dintre cele mai populare stofe. Durabilă, ușoară și rece. Puloverele din bumbac sunt purtate de obicei primăvara sau vara, seara târziu sau noaptea, de exemplu.

Inul – Este o stofă potrivită numai pentru vreme caldă. Ușoară și permite pielii să respire. Inul are proprietatea de a se rupe ușor. Din această cauză multe persoane evită tip de țesătură.

Mătase – Este greu să găsești un pulover 100% din mătase. Este o stofă moale și durabilă și pe lângă aceasta încălzește bine. De obicei, puloverele sunt realizate din fire combinate cu adaos de mătase. Aceste tipuri de pulovere arată foarte bine din punct de vedere estetic.

Combinat – Combinația dintre materialele de mai sus face ca puloverul să fie mai ușor și mai rece sau, dimpotrivă, mai greu și mai cald. Depinde de raportul dintre componentele folosite. De exemplu, utilizarea cașmirului de înaltă calitate, a mătăsii și a lânii într-un pulover va avea ca rezultat un produs rafinat și clasic. Produsul care conține bumbac și in va fi mai gros, mai ușor, dar și mai durabil.

Cum trebuie să se aranjeze un pulover pe corp

Primul criteriu de care trebuie să ținem cont este tipul de guler al puloverului. În continuare îți voi spune cum trebuie să îl alegi pe cel mai potrivit.

Gulerul rotund sau, în engleză “crew neck”. Acest tip de guler este, probabil, preferat de 90% dintre bărbați, dar aș sfătui să nu te oprești doar la el, ci să îți completezi dulapul cu alte modele. Inițial, acest tip de pulover a fost purtat de marinari („crew” înseamnă „echipaj de navă”) – de aici și numele.

Forma V. Acest tip de guler lungește gâtul, iar bărbatul care poartă un asemenea exemplar pare mai stilat. Adâncimea decolteului poate varia considerabil. Poți să alegi un pulover cu un asemenea guler în caz că ești adeptul stilului smart casual.

Guler înalt. E tipul de pulover care este mai popular în rândul femeilor, decât în cel al bărbaților. Însă nu trebuie să îl treci cu vederea. Este destul de practic, deoarece poate fi purtat în mai multe feluri. Îl poți purta atât cu un blazer cât și fără. Este perfect într-o combinație cu o geacă sau cu o haină cu glugă. Este o piesă vestimentară de neînlocuit iarna.

Guler șal. Este cald și înconjoară gâtul confortabil. Este tipul de guler frecvent întâlnit la cardigane, însă poate fi întâlnit și la alte piese vestimentare. Este recomandat să nu-l porți cu un sacou.

Cum să porți corect un pulover

La muncă. Dress codul de la birou, de la întâlnirile de afaceri, de la diverse evenimente necesită un aspect adecvat. Subțire, ușoară, moale – acestea sunt atributele cheie ale îmbrăcămintei pentru situațiile formale. De asemenea, alege culorile și nuanțele neutre și slabe. Puloverul cu gulerul în forma V – este  cea mai relevantă opțiune în acest caz. Cât mai puțini imprimeuri și desene.  În ceea ce privește stofa puloverului bărbătesc, aceasta trebuie să fie moale și netedă.

La odihnă. Dacă mergi într-o excursie, la sport sau la o petrecere – poți purta ceva mai dur, mai gros și cu un desen atrăgător.

Deci, înainte de a cumpăra o pulover, determină-ți adevăratele nevoi și obiective. Pentru ce ai nevoie, în ce circumstanțe îl vei purta? Dacă este un cadou pentru un bărbat, asigură-te că știi destul despre preferințele și stilul de viață al acelei persoane. Răspunzând în mod clar acestor întrebări, înarmează-te cu sfaturile din acest articol și mergi liniștit la magazin.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook