× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Pantalonii albi se poartă doar vara?

Pantalonii albi se poartă doar vara?

Ai pantaloni albi în dulap? Cu siguranță puțini sunt bărbații care consideră că este necesar să aibă o pereche de pantaloni albi pentru zilele caniculare. Zece perechi de jeans de toate culorile sunt, iar a 11 pereche poate să fie aceeași pereche de jeans de același albastru, doar că de altă formă și dimensiuni. Pantalonii jeans sunt siguri și niciodată nu te vor trage pe sfoară – așa gândește majoritatea bărbaților. Iar într-un final – când este caniculă îmbraci acel material dens, care poate fi ușor schimbat cu o pereche de pantaloni cu adevărat comozi, dacă vei dori să-ți schimbi puțin obiceiurile vestimentare. 

Paradoxul pantalonilor albi este că, pe de o parte, sunt foarte universali și neutri, însă pe de altă parte, indiferent de neutralitatea lor, ei sunt foarte vizibili, atrag priviri și probabil îi intimidează pe bărbații care nu obișnuiesc să iasă din tipare. Însă acesta poate fi și un avantaj, dacă ai încredere în tine și știi cum să te îmbraci corect.

Cu ce combini pantalonii albi

Să alegi o combinație pentru pantalonii albi este destul de ușor. Ai putea alege o pereche de chinos albi  și oricare sacou, cămașă, tricou, pantofi și o curea – e o imagine de milioane. Însă, trebuie să eviți să porți în partea de sus haine albe – un set în totalitate alb e prea pentru vacanță, iar să combini diferite nuanțe de alb nu este atât de ușor pentru că unul pe fondul celuilalt va părea puțin murdar. Mai jos ai o imagine aproape perfectă, excepție făcând nota de mai sus cu referire la culoarea albă în partea de sus.

Dacă totuși ai ales o cămașă sau un tricou alb, atunci trebuie ca celelalte piese vestimentare să fie de alte nuanțe mai închise. Imaginile de mai sus sunt un exemplu bun:

Pantalonilor albi li se potrivesc sacourile de orice culoare, însă cele mai populare sunt cele cafenii, albastre și gri. Blazerul albastru închis și pantalonii albi cu bretele sunt o combinație clasică, testată în timp, dar (mai ales dacă adăugi o cravată) care arată foarte festiv și nu este întotdeauna potrivită.

Prin urmare, pantalonii albi pot fi întotdeauna asortați cu o jachetă monocoloră. Sacourile în culori îndrăznețe pot fi îmbrăcate pe timp de vară.

Un element suplimentar care va aduce echilibru și valoare aspectului tău va fi o batistă albă în buzunar.

Cureaua și încălțămintea pentru pantalonii albi

Înainte de a alege o curea, gândește-te la încălțăminte. Sunt mereu apreciate ținutele în care cureaua și pantofii sunt de aceeași culoare. Regula nu este strictă, dacă este vorba despre o ținută casual. Trebui doar să eviți culorile țipătoare. Curelele de culoare albă, albastru, cafeniu se asortează perfect cu pantalonii albi.

Să alegi pantofii pentru pantalonii albi nu este deloc dificil, doar dacă în garderobă nu ai decât pantofi negri. Însă chiar și așa nimic nu este pierdut. Dacă vei combina pantofii negri cu accesoriile de aceeași culoare, purtând o pereche de pantaloni albi, contrastul puternic va inspira energie și putere.


Dacă alegi o pereche de loafers din nubuk în culori neutre sau cafeniu deschis – ai făcut alegerea perfectă.

Ce fel de ciorapi alegi?

Pentru vară sunt potriviți ciorapii invizibili sau chiar lipsa acestora – decizia îți aparține. Privește atent imaginile de mai sus și vei observa că majoritatea celor prezentați nu poartă ciorapi. În timpul rece (exact! pantalonii albi pot fi purtați nu doar vara) este recomandat să porți ciorapi de aceeași nuanță ca pantofii sau acea nuanță care va face mai puțin vizibilă trecerea de la pantofi la pantaloni.

Deci, pantalonii albi sunt o alegere bună în locul celorlalte culori. Nu îți fie frică să le porți primăvara sau toamna și nu-ți fura plăcerea de a-i purta în zilele toride.


Sursa

 

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook