× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Cureaua pentru bărbați: cum alegi și cum porți curelele din textil și pe cele din piele

Cureaua pentru bărbați: cum alegi și cum porți curelele din textil și pe cele din piele

În garderoba noastră nu avem prea multe lucruri cu ajutorul cărora putem să facem diferite combinații vestimentare ca în cazul femeilor. Și asta deoarece moda bărbătească este mai conservativă și mai puțin supusă schimbărilor, prin urmare, ne schimbăm rar garderoba fapt care ne face să analizăm mai bine fiecare piesă pe care o cumpărăm. În acest articol vei citi câteva sfaturi despre cum să alegi cureaua. 

Fâșia îngustă din text sau din piele care înconjoară talia, ar părea ciudat, însă îndeplinește în primul rând o funcție decorativă. Pentru că dacă ai ales o pereche de pantaloni sau jeanși pe măsură, atunci ei nu vor avea nevoie de fixare. Mai mult decât atât, nu ai motive să porți o curea – acest lucru se referă la pantaloni, însă este obligatoriu să porți jeanși cu curea. Totuși, este recomandat să porți curea la orice stil pentru a-ți accentua individualitatea.

Tipuri de centură pentru bărbați

Dacă e să vorbim mai simplu, există două stiluri de vestimentație – clasic și informală. Iar cureaua nu este o excepție. Pentru a diferenția un stil de altul, trebuie să înțelegi principalul principiu: toate cele clasice au o formă strictă, culori discrete și detalii puține; toate cele informale poartă amprenta libertății, individualitate, iar asta înseamnă că are forme neobișnuite și culori mai îndrăznețe.

Cureaua clasică

Lățimea este mai mică decât cele de fiecare zi, culorile tradiționale sunt negre, maro. Materialul din care sunt create – piele. Catarama – simplă, dreptunghiulară de culoare – argintiu, uneori de aur, de dimensiuni mici. În general, dacă vorbim despre mărimea cataramei, atunci există o notă: cu cât e mai mare – cu atât mai puțin aparține stilului oficial.

Cureaua de fiecare zi

Aici modelele variază și sunt limitate doar de gustul și fantezia ta.

 

Cum să alegi o curea

Alegând o curea din piele, în primul rând trebuie să verifici calitatea materialului din care este făcută. Este o regulă universală: cu cât este mai calitativ materialul – cu atât mai practică și mai frumos arată. Verifică cu unghia partea interioară a curelei. Dacă rămâne o urmă, înseamnă că pielea este fină și suplă ceea ce indică o bună calitate. Însă dacă pielea este rigidă și nu rămâne nicio urmă – nu merită să o cumperi.

Cureaua cusută prost, dar și capetele proeminente ale filetului nu adaugă puncte.

Când alegi o curea, marca are importanța decisivă. Cred că nu e cazul când trebuie să plătești mai scump, ci trebuie să pui accent pe calitate.

Ce cataramă alegi

În majoritatea cazurilor, o cataramă simplă și deschisă este cea mai bună alegere. Minimalismul în vestimentație – e filozofie.

Pe lângă aceasta există două tipuri de catarame închise: cu o ancoră pe spate.

Și cu o clemă care nu are găuri. Ele sunt, de regulă, din textil.

Există centuri cu catarame înlocuibile.

Mărimea curelei pentru bărbați

Să alegi corect mărimea unei curele te vor ajuta următoarele sfaturi:

Măsoară talia pantalonilor tăi și adaugă-i câțiva centimetri. De exemplu, dacă este de 34 „, atunci cureaua ar trebui să fie 36-38. Acesta este în inch, măsura americană, în cazul în care faci cumpărături pe ebay. În magazinele noastre pur și simplu trebuie să măsori în centimetri, apoi să înmulţeşti  cu 2.54. Astfel, mărimea 38 este de aproximativ 95 cm. În orice caz, cel mai bine este să o măsori direct în magazin.

Apoi, trebuie să țineți cont de lungimea cozii din stânga în formă închisă: pentru stilul clasic ar fi de lungimea degetului mare, pentru casual – ceva mai mult – însă în ambele cazuri lungimea centurii  nu trebuie să ajungă la cea de-a doua gaică a pantalonului .

Dimensiunea ideală este cea la care sunt îndeplinite condițiile de mai sus, iar centura este fixată la a doua sau a treia gaură.

Cum să porţi corect cureaua

În primul rând trebuie să decizi de la început: ori curea, ori bretele.

În al doilea rând, nu băga cureaua prin eticheta de la jeans – e o decizie proastă.

Curelele din piele sunt binevenite întotdeauna. Dacă porţi pantaloni chinos sau cargo, atunci sunt binevenite curelele din textil.

Tipurile exotice de piele – adică piele de struț, şarpe sau a altor reptile, trebuie folosite cu prudență. Ele au proprietatea de a atrage atenția în plus asupra taliei, iar dacă acest lucru este nedorit de tine, aruncă aceste curele. Aceeaşi regulă se referă şi la curelele în culori extravagante.

O centură împletită este potrivită pentru diferite situații. Dar ai grijă cu îmbrăcămintea formală, deoarece textura sa voluminoasă poate domina țesătura modestă a costumului.

Cureaua din piele suede este la fel de populară. Însă probabil deja ţi-ai dat seama că este perfect să o combini cu o încălţăminte din acelaşi material.

Combină culoarea cataramei (aur sau argint) cu culoarea altor accesorii: ceasuri, manșoane, cravată. Inelul de nuntă este o excepție.

Culoarea centurii, dacă este un stil formal de îmbrăcăminte, trebuie combinată cu culoarea încălțămintei.

Este clar: odată ce ai cumpărat o pereche de pantofi negri, trebuie să cumperi și o curea neagră. Dacă preferi stilul smart-casual – această combinație nu este obligatorie. Însă, pentru a crea o ținută armonioasă, este nevoie să alegi culoarea curelei în ton cu un alt accesoriu din piele – un ceas cu curea din piele, o brățară sau o geantă.

Cureaua lucioasă arată bine cu pantofii lustruiți, cea mată – cu încălțăminte mată.

Cu cât contrastul dintre centură și pantaloni este mai mare, cu atât aspectul pare mai  sportiv.

Pentru a face mai transparentă trecerea de la pantaloni la cămașă și jachetă, ceea ce este bine în cazul bărbaților mici de statură, nuanța centurii și a pantalonilor trebui să fie cât mai apropiată.

Se permite să porți o curea îngustă la o pereche de pantaloni cu găici mari? Da, cu condiția să o potrivești cu restul detaliilor: reverele sacoului de aceeași lățime, cravată îngustă sau pantofi cu talpă zimțată.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook