× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Cum să îmbraci corect o cămașă și un sacou

Cum să îmbraci corect o cămașă și un sacou

Este foarte important să știi cum să îmbraci corect o cămașă și un sacou, altfel spus, cât de lungă trebuie să fie mâneca cămășii. Sfaturile de mai jos se referă atât la stilul clasic, cât și la cel sport. 

În imaginea de mai jos, în exemplul 1 este prezentată lungimea corectă a mânecii cămășii pentru bărbați. De regulă, în acest caz, manșeta iese în evidență cu 1-2 cm. Cel mai evident motiv de ce bărbații respectă această regulă este foarte simplu:  o asemenea combinație dintre manșetele cămășii și sacou crează o imagine elegantă, plăcută, indiferent de silueta sau înălțimea bărbatului.

Dacă mâneca sacoului acoperă în întregime manșeta cămășii (exemplul 2) înseamnă că sacoul este prea mare. În primul rând trebuie să ai grijă să alegi măsura potrivită a sacoului. Potrivește bine umerii, iar în buzunarul din interior să poate intra mâna (nu pumnul).

Manșeta prea lungă (exemplul 3) crează impresia că porți un sacou mic. De regulă, cu această problemă se confruntă bărbații înalți.

Evident că cea mai bună soluție este să-ți croiești hainele la comandă. Un croitor bun va avea grijă de lungimea manșetei, iar tu nu va trebui să îți faci griji. Însă majoritatea dintre noi își cumpără hainele în magazine și din acest motiv trebuie să fim mai atenți.

Apropo, cele de mai sus nu se referă și la mânecile paltonului. Acestea trebuie să fie destul de lungi pentru ca mâinile tale să fie în căldură.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook