× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Ciorapii colorați – trend în rândul bărbaților contemporani

Ciorapii colorați – trend în rândul bărbaților contemporani

Se spune că există mai multe etape prin care trece un bărbat pentru a-și perfecționa stilul. Atunci când el începe să se gândească la un stil anume și la cât de bine arată, el în primul rând află care sunt regulile de bază și face tot posibilul pentru a le respecta. Să poarte o cămașă albă sau albastră, un sacou albastru închis, pantofi negri sau cafenii, ciorapi de aceeași culoare precum pantalonii, etc. – Prima etapă.

Simțind o anumită încredere, învățând să creeze aspecte armonioase din culorile de bază, bărbatul începe să se joace cu modelele, adăugând în garderoba sa unul, două sau chiar mai multe. Caută diferite metode de exprimare, utilizând accesorii precum batista din buzunarul de la piept, butoniera, brățara sau ciorapi colorați. La această etapă bărbatul își identifică propriul stil. Respectă regulile de bază, însă uneori le ignoră intenționat – nu e obligat să respecte canoanele. El începe să influențeze moda prin individualitatea sa.  – Etapa a doua.

Teoretic, este și a treia etapă, însă despre ea vom vorbi altă dată.

Nu este un secret că accesoriile masculine pot completa aspectul. Însă în anumite situații, ele sunt cele care îl crează. Și aici vorbim direct despre ciorapi.

După cum bine știm, rolul ciorapilor este de a acoperi spațiul dintre pantalon și pantof. De regulă, ei sunt aleși în aceeași nuanță ca și pantalonii – acest lucru permite lungirea vizuală a piciorului. Cele mai populare și universale culori sunt negru, gri și albastru. Aceste culori sunt sigure și mereu binevenite într-un stil de afaceri conservativ. Însă dacă avem nevoia să ne evidențiem – de ce să nu alegem ciorapi colorați? Din fericire avem o mulțime de opțiuni deoarece ciorapii colorați sunt un trend printre bărbații contemporani.

La categoria ciorapilor colorați nu includem doar cei cu desene (romb, cercuri), ci și pe cei într-o singură culoare – roșii, de exemplu, dar și pe cei numiți «happy socks» — ciorapi extravaganți care au o linie orizontală sau alt desen vesel.Să treci de la ciorapi simpli la cei colorați – e un pas curajos. Însă, acest lucru poate fi făcut într-o manieră confortabilă și nu una radicală.

De exemplu, ai pute începe de la ciorapii cu simboluri masculine tradiționale. Va fi un progres, însă în același timp vei rămâne în limitele stilului clasic.

Pentru început sunt binevenite și bulinele mici, un model clasic:

În partea stângă avem un model mai rezervat – buline albe și mici. În partea dreaptă – e ceva mai neobișnuit – buline galbene, mai mari, însă nu exagerate.

Pentru început sunt bineveniți și ciorapii cu model camuflaj. Culorile neutre sunt binevenite în perioada toamnei. Iar dacă aspectul tău va fi complicat de alte accesorii în stil military , de exemplu un ceas, – atunci vei arăta foarte bine.

Iar dacă activezi în domeniul afaceri, atunci mici sunt șansele ca cineva să te critice că porți ciorapi verzi de genul celor de mai jos:

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi ciorapi colorați în garderoba ta

În primul rând trebuie să înțelegi că punem un accent. Iar aceste accente nu trebuie să fie prea mult și nu trebuie să concureze unul cu celălalt, astfel că trebuie să încerci ca ciorapii să fie un element unic care iese în evidență în aspectul tău. Altfel spus: ciorapii tăi galbeni cu zigzag nu trebuie să concureze cu batista florală din buzunarul de la piept sau cu cravata cu linii în contrast.

Mai jos este un exemplu despre cum ciorapii roșii dau energie unui costum simplu gri în stil smart-casual.

Dacă nu ești sigur că vrei să porți o nuanță atât de vie, ai putea alege una mai calmă. Va fi un element interesant în aspectul tău, va aduce culoare, iar tu vei rămâne în limitele bunului gust.

Ai putea fi un pic mai curajos și să porți, de exemplu, ciorapi violeți la un costum clasic.

De asemenea, ai putea să combini ciorapii cu un alt accesoriu din aspectul tău – cravata, cămașa, batista, etc. Alege dintre cei prezentați mai sus și alege o curea sau o cravată de aceeași culoare. Vei crea o combinație perfectă:

Nu doar nuanțele pot fi combinate, ci și desene. De exemplu, în imaginea de mai jos, ciorapii au fost combinați cu modelul cămășii sau cel al batistei din buzunarul de la piept.

În perioada rece a anului sunt recomandați ciorapii colorați groși. Aceștia nu doar vor crea un stil deosebit, dar vor asigura căldura picioarelor tale.

Există o expresie populară: Dacă vrei să vei cât de bine se îmbracă bărbatul, privește în jos. De regulă această frază este utilizată cu referire la încălțămintea bărbatului. Evident, o pereche de papuci bine îngrijiți vor spune multe despre proprietarul lor.

Cheltuim prea mulți bani pentru haine, însă când este vorba de ciorapi, atunci îi alegem pe cei mai ieftini.

Totuși, trebuie să ții cont de faptul dacă ciorapi arată neobișnuit, atunci ei vor atrage atenția celor din jur asupra încălțămintei tale. Așa că ar trebui să ai grija ca ea să arate impecabil.


Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook