× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Combinăm cravata și cămașa. Linii sau carouri – ce alegem?

Combinăm cravata și cămașa. Linii sau carouri – ce alegem?

Având cunoștințe minime despre cum îmbinăm culorile, putem crea cu ușurințe diferite combinații utilizând un sacou, o cravată și o cămașă, cu o singură condiție: să nu aibă niciun desen/emblemă pe ele. Ce să facem atunci când vrem să arătăm mai elegant, dar să renunțăm la combinațiile simple dintre un costum albastru-închis,  o cămașă albastră sau o cravată roșie? Cum să creăm combinația perfectă dintre cămașă și cravată, dacă acestea sunt doar cu linii, carouri și alte print-uri? Sarcina noastră un pic se complică, însă nu într-atât încât să nu-i facem față, știind doar câteva reguli simple.

Cravată + cămașă – modele similare

Alegând două piese de vestimentație cu același design, ține minte că unul dintre ele trebuie să aibă un design cu elemente mai mari. Dacă elementele vor avea aceleași dimensiuni, cravata și cămașa se vor contopi și vor crea un disconfort vizual.

Cravată + cămașă – diferite modele

Combinând două desene diferite, de exemplu: carouri și linii, linii și print, linii și buline – procedăm total invers. Ambele modele trebuie să de aceleași dimensiuni. Însă există o excepție: dacă desenul de pe cămașă este foarte mic, atunci cel de pe cravată trebuie să fie mai mare. În caz contrar, se crează o dificultate vizuală, ochiul încercând să observe primul sau al doilea model. O regulă simplă: obține contrast, evită hainele în aceleași nuanțe sau cravata și cămașa care se contopesc vizual.

Exemple

În imaginea de mai jos, modelul a ales un singur desen – cămașă în carouri și o cravată neutră. Pentru ca setul să arate mai stilat, liniile carourilor sunt în aceeași nuanță ca și cea a sacoului.

Exemplul următor este despre cum putem combina o cravată și o cămașă cu aceleași imprimeuri. Cămașa este în linii subțiri, iar cravata în linii mari. Datorită acestui truc, este creată o diferență vizuală clară dintre două piese vestimentare.

În imaginea din stânga vedem clar o cravată în linii pe fondul unei cămăși în carouri – acest lucru se datorează dimensiunilor apropiate ale imprimeurilor. În imaginea din dreapta, imprimeul floral de pe cravată se combină perfect cu cămașa albă în carouri albastre. Armonie perfectă.

Mai jos avem o cămașă cu buline foarte mici care trebuie, OBLIGATORIU, combinată cu o cravată care are un desen mai mare.

Combinația corectă dintre cravată și cămașă cu un imprimeu necesită o anumită abilitate. Cu toate acestea, vei reuși să creezi combinații perfecte dacă vei respecta aceste reguli.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook