× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Sacoul bărbătesc: cum îl combinăm cu alte piese vestimentare

Sacoul bărbătesc: cum îl combinăm cu alte piese vestimentare

Dacă am fi avut sarcina să alegem cea mai masculină piesă vestimentară, probabil ne-ar fi luat puțin timp pentru a face alegerea. Cu siguranță, liderul incontestabil al stilului bărbătesc este sacoul. Are prea puțini concurenți. Și nu este de mirare că, mai devreme sau mai târziu, fiecare bărbat ajunge să-l includă în garderoba sa. În acest articol îți vom da câteva sfaturi cum ar trebui să-l combini cu alte piese vestimentare pentru a arăta stilat și cu bun gust.

Chiar de la început vom menționa despre cât de importat este să alegi un sacou pe măsura potrivită.

În primul rând, este trebuie să înțelegem în mod clar că dacă avem un sacou clasic, este neapărat să îl purtăm doar cu pantaloni din același stil, creând astfel o ținută de afaceri. În cazul stilului casual, sacoul poate fi purtat zi de zi și va fi o alternativă dress-code-ului de la muncă. El va putea fi combinat cu blugi, pantaloni chinos, etc.

Poți purta independent un sacou dintr-un costum, doar în cazul în care acesta este casual, adică textura și croiala îți permit acest lucru:

Diferențele dintre sacourile bărbătești

Unul dintre criteriile care ne ajută să determinăm cărui stil aparține un sacou este stofa din care este creat. În stilul clasic, stofa este fină și subțire. Majoritatea sacourilor de acest gen sunt create din stofă din lână moale. Niciodată nu cumpăra un sacou din poliester – acum vei economisi bani, însă până la urmă vei consta că cumpărătura a fost un eșec și nu vei trăi acel sentiment de siguranță pe care îl ai când îmbraci un costum de calitate.

Cât despre sacourile casual – aici stofa este mai densă decât în primul caz și de obicei se utilizează bumbac, in, flanel sau tuid.

Culori:  carouri, brad, ochi de pasăre – toate acestea sunt caracteristice uniu sacou casual. Cu cât stilul este mai liber – cu atât este mai largă gama de modele. Sacoul formal –  de obicei este unicolor sau dungat.

Buzunare: buzunarul aplicat – indică faptul că ai în fața ta un sacoul casual, buzunarele cu laist sunt caracteristice sacourilor clasice.

Prezența unor detalii precum inserțiile pe coate sau nasturii din metal indică că sacoul este unul casual.

Deci, am stabilit diferențele și am înțeles că putem purta aparte un sacou (cu excepțiile menționate mai sus). Apare următoare întrebare:

Când purtăm un sacou și cum îl putem combina cu celelalte piese vestimentare?

Multe companii respectă cu strictețe dress-code-ul și în acest caz nu ai cum să faci vreo alegere – întotdeauna porți un costum de afaceri. Însă asemenea bărbați sunt în minoritate. Pentru că majoritatea au libertatea de a se îmbrăca cum doresc și mulți dintre ei ales stilul smart casual.

Iată câteva variante cum ai putea să-ți diversifici stilul, combinând sacoul cu diferite accesorii.

Porți purta un sacou casual cu blugi:

Denim în culori închise, fără găuri sau abraziuni. Asta doar în cazul în care nu porți un sacoul super-fashion și vrei să mergi într-un club de noapte.

Pantalonii gri din lână (cu sau fără linii) îți vor crea un stil mai smart. Este o alegere perfectă pentru perioada rece a anului. Cu siguranță e o alternativă excelentă pentru blugi.

De asemenea, pentru a-ți mări gama de haine, adăugă în garderobă cel puțin o pereche de pantaloni chinos. Se vor combina perfect cu sacourile din bumbac sau tricot.

Unica condiție este ca pantalonii să nu fie de aceeași culoare ca și sacoul.

Sacoul este o piesă vestimentară atât de universală, încât poate fi purtat și cu o pereche de șorturi și va foarte stilat.

Cât despre cămașă – va trebui să o alegi pe acea care corespunde situației. Trebuie întotdeauna să ții cont de integritatea imaginii. Încearcă întotdeauna să alegi piesele vestimentare din același stil – formal sau casual. Dacă ai ales un sacou casual în carouri mari, atunci alege o cămașă cu guler moale și o cravată cu linii orizontale – împreună vor arăta armonios.

Și invers: în cazul unui sacou formal trebuie să porți o cămașă clasică, cravată și pantaloni în linii. Nu uita că manșeta cămășii trebuie să fie mai lungă decât mâneca sacoului.

Poți, de asemenea, să alegi un tricou pentru a purta un sacou. Însă aici trebuie să fii atent pentru că nu poți să porți orice tricou. Cea mai sigură alegere este un tricou unicolor, fără desene sau alte imprimeuri. Ai grijă ca textura ambelor piese vestimentare să fie apropiate: purtând un tricou poți alege un sacou din bumbac sau tricot.

Poți alege să porți sau nu o cravată – decizia îți aparține. Însă te îndemn să o porți chiar și atunci când circumstanțele nu cer asta. Femeilor le plac bărbații care poartă cravată și n-ar fi rău să ai asupra ta o asemenea „armă”.

Cineva poate fi deranjat de textura dură a cravatei. Însă probabil nici nu bănuiești că și cravatele pot fi de diferite tipuri. Vrei să arăți neobișnuit, dar stilat? Alege o cravată din tricot cu un desen original sau monocoloră. Complimentele și privirile femeilor sunt garantate.

Poți purta diferite accesorii pentru a crea mai multe ținute: alege o eșarfă din mătase ca în imaginea de mai jos:

O altă variantă este să porți sub sacou o vestă tricotată.

Încălțămintea aleasă cu grijă îți poate completa ținuta elegantă. Alege o pereche de pantofi oxford sau slippery. Desigur ai putea purta și pantofi sport, însă trebuie să fii sigur că ai un caracter rebel. De regulă, cei din jur observă rapid incompatibilitatea dintre caracterul persoanei și modul în care arată.

Există și reguli despre câți nasturi trebuie să închizi și câți nu. Nu trebuie să uiți de ele.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook