× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Pantofi negri sau maro – ce trebuie să aleagă un bărbat

Pantofi negri sau maro – ce trebuie să aleagă un bărbat

Până în anii 30 ai secolului trecut nici nu era vorba de a alege între pantofii cafenii sau negri. Există o singură regulă, bătută în cuie – pantofii, pe care un bărbat trebuie să îi încalțe atunci când poartă un costum, trebuie să fie de culoare neagră. Și nu contează ce culoare are costumul – negru, gri sau albastru închis – pantofii trebuie să fie întotdeauna negri. Doar în deceniul al treilea al secolului al XX-lea, când tehnologia de fabricare a pantofilor de încălțăminte a atins un nou nivel și a făcut ca pielea maronie să fie la fel de prezentabilă ca negru, publicul a acceptat pantofii cafenii ca o alternativă demnă celor negri.

Moda masculină contemporană ne oferă o gamă largă de nuanțe pe care le putem purta în fiecare zi. Pe lângă cele enumerate mai sus, fiecare producător de încălțăminte are în asortimentul tău (în special dacă vorbim despre încălțămintea de vară sau primăvară) foarte multe nuanțe, printre care roșu, verde și altele. Cu toate acestea, universale și cele mai populare rămân pantofii negri sau cafenii.

Cu toate acestea, majoritatea bărbaților aleg să-și procure încălțăminte de culoare neagră. Argumente sunt mai multe: este mai ușor să creezi combinații și e mai practicabilă. Doar că toate aceste argumente nu mai au valoare dacă vei respecta câteva dintre recomandările pe care le vom menționa în acest articol.

Dacă trebuie să îți cumperi doar o singură pereche de pantofi, atunci evident că e mai bine să cumperi pantofi de culoare neagră.

Însă, dacă ești pregătit să îți mărești colecția de pantofi, oferă atenție și modelelor în culori maro. Crede-mă, sunt interesante și mai binevenite în anumite situații.

Dacă e să vorbim despre țările din Europa, atunci în Italia foarte greu vei găsi o pereche de pantofi de culoare neagră. Aceștia sunt purtați doar la evenimente oficiale. În celelalte cazuri, pantofii cafenii sunt favoriți.

 

În ce situații poți purta pantofi cafenii sau negri?

Sunt puține situațiile când ești obligat să alegi între pantofii cafenii sau negri. În primul rând aici se includ situațiile oficiale precum nuntă sau înmormântare. Aici pantofii cafenii nu-și prea au locul.

De asemenea, dress codul de la muncă (în cazul în care lucrezi într-o bancă) nu îți va permite să porți pantofi cafenii. Prin urmare, ținuta va în asemenea caz va fi alcătuită dintr-un costum negru și pantofi negri.

S-ar părea că aceasta este o regulă care nu poate fi sub nicio formă încălcată, însă dacă circumstanțele îți permit, atunci pantofii de un cafeniu închis se vor combina perfect cu un costum negru:

În ceea ce privește blugii și combinarea lor cu papuci, atunci cafeniul este o alegere bună. Chiar și cu o pereche de blugi negri, vei crea o ținută demnă de admirat. Doar că trebuie să alegi o nuanță mai închisă.

Un alt exemplu în care blugii sunt mai deschiși la culoare:

Blugii albaștri vor arăta perfect cu o pereche de pantofi cafenii, chiar dacă deasupra ai un palton negru:

Am ajuns la un subiect care nu poate fi evitat: nuanțele de cafeniu. După cum înțelegi, gama de nuanțe este extrem de mare, iar într-o situație sau alta trebuie să combinăm armonios o culoare sau alta cu nuanța pieselor vestimentare, în special cu pantalonii. Acest lucru nu este greu.

De exemplu, dacă porți un costum gri sau pantaloni gri din lână, atunci contează culoarea gri. Dacă pantalonii sunt gri închis, ca în imaginea de mai jos, atunci aici vor fi aleși pantofii negri. Însă dacă totuși ai decis să alegi pe cei cafenii, atunci nuanța trebuie să fie cafeniu închis.

Pantofi cafeniu deschis crează o combinație frumoasă cu o pereche de pantaloni gri deschis,

în special dacă ții cont de combinarea corectă a încălțămintei cu accesoriile: cureaua și cureaua ceasului. În acest caz este foarte  important să ții cont de nuanță. Nu încerca să porți un ceas cu curea cafenie închisă cu o curea neagră și pantofi de culoarea caramelei. Nu va funcționa.

În exemplul de mai jos observăm o asociere armonioasă a tuturor accesoriilor:

În ciuda faptului că costumul gri este destul de popular, albastrul închis are o prioritate și mai mare printre bărbați. Prin urmare, tema este deosebit de relevantă. Din nou, dacă nu ești obligat să respecți un dress cod de afaceri, pantofii maro se potrivesc perfect în acest ansamblu. Și, atât în cazul albastru navy, cât și simplu albastru:

Prin urmare, tu decizi ce pantofi vei alege pentru a-ți diversifica stilul de afaceri sau smart-casual. Fă asta, fără să ții cont de criticile celor din jur sau de părerile „experților”. Probabil, schimbându-ți stilul, îți vei schimba viața…?

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook