× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Cum alegem corect lungimea pantalonilor și a blugilor

Cum alegem corect lungimea pantalonilor și a blugilor

În acest articol vom încerca să aducem răspunsuri la o altă întrebare care îi frământă pe bărbați – cum alegem corect lungimea blugilor și a pantalonilor? O croială greșită poate distruge cel mai elegant costum. Însă dacă ai ales totul corect: ai găsit lungimea potrivită la magazin sau ai mers la croitor și ai scurtat pantalonii atât cât este necesar – vei fi răsplătit cu confort și încredere în sine.

Lungimea pantalonilor bărbătești

Moda bărbătească este destul de conservativă și nu tinde spre schimbări mari de-a lungul multor ani. Însă, din când în când mai putem observa câteva evoluții. În mod regulat, avem de-a face cu experimente cu dimensiunile gulerelor și reverelor sacoului, gulerelor de cămăși, lățimea și lungimea pantalonilor. În general, hainele bărbătești rămân neschimbate și, la un moment dat, totul revine la normal.

Acesta este primul exemplu de lungime corectă pentru pantalonii croiți tradițional:

Observăm că pantalonii au o lungime, astfel încât în partea din față se formează un fald, iar în spate pantalonul se sfârșește între partea superioară a tocului și mijlocul părții din spate a pantofului. Aceasta este lungimea ideală pentru dress-codul clasic. Dacă pantalonii nu au manșete, atunci cel mai probabil aceștia vin cu rezervă în lungime, astfel oferindu-ți posibilitatea de a-i scurta după înălțimea ta. În acest caz (lipsa manșetelor) este necesar să se taie pantalonul într-un unghi mic: în față un pic mai scurt – în spate mai lung. Acest lucru este necesar  pentru a evita formarea mai multor falduri în față.

Ca în următoarea fotografie:

NU ESTE RECOMANDAT!

Când mergi la atelier, ia cu tine pantofii în care te vei încălța. În timpul măsurărilor, asigură-te că talia pantalonilor este fixată și doar după asta stabiliți lungimea potrivită.

O atenție deosebită trebuie să acordăm unei alte variante destul de interesante și frecventă în zilele noastre.

Este așa numita lungime „europeană”. Care, de altfel, este foarte populară și pe continentul american.

Pantalonul abia de atinge pantoful, iar dacă acesta este cu șireturi – este deschis în totalitate. Această variantă este binevenită atât în stilul oficial, cât și în cel smart-casual. O singură condiție – pantalonii trebuie să fie ușor îngustați sau foarte îngustați.

Avantajul principal este că pantofii sunt deschiși în totalitate. Evident, acesta este varianta câștigătoare în cazul în care ești posesorul unor pantofi scumpi și frumoși.

Lungimea blugilor bărbătești

Cât privește piesa vestimentară care este utilizată în fiecare zi de bărbați – blugii – recomand ca în față să fie mici falduri:

Blugii scurți arată bine doar atunci când sunt răsuciți.

Reține aceste sfaturi simple și alege varianta perfectă care corespunde stilului și personalității tale.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook