× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Sfaturi pentru bărbați de la Richard James

Sfaturi pentru bărbați de la Richard James

Designerul Richards James oferă sfaturi cum să devii un gentleman contemporan. Fiind fondatorul mișcării „Tailor”, domnul James a adus culori, desene și o privire nouă asupra modei masculine când și-a deschis un magazin pe Savile Row în 1992.

Astăzi Richard James este o sursă de inspirație pentru noua generație de croitori, rămânând întotdeauna pe treapta de sus a profesiei sale. Având în vedere că el a reușit să dea un nou curs îmbrăcămintei masculine clasice  britanice, este binevenit să aflăm ce a învățat James în ultimii 22 de ani.

pic2

1. Semnul unui gentleman adevărat…

… este să depună efort. Am văzut foarte multe femei frumoase, atent îmbrăcate și  aranjate la restaurant, alături de un bărbat care era îmbrăcat ca pentru o ieșire cu prietenii pe terasă.

pic3

2. Bărbatul niciodată nu trebuie… 

… să se maimuțărească. Alege și dezvoltă-ți propriul simț al stilului. Rezervă timp și efort pentru a înțelege ce ți se potrivește. Vei fi remunerat pe măsură.

pic4

3. Bărbatul întotdeauna trebuie… 

…să se simtă confortabil. Acest lucru influențează comportamentul, gesturile și, până la urmă, încrederea în sine. Și cunoaștem cu toții: secretul este în încredere.

pic5

4. Bărbatul niciodată nu trebuie să îmbrace…

… același costum două zile la rând. Bărbații nu prea au grjă de costumele lor în modul corect. Lasă un costum să se odihnescă cel puțin 24 de ore, alege întotdeauna un umeraș puternic, lasă costumul pentru ceva timp în afara dulapului pentru ca să se ventileze și doar apoi pune-l în garderobă.

pic6

5. Cea mai dezagreabilă manifestare a gustului prost în societate… 

… să îți exprimi deschis ceea ce este bine și ce este rău. Nu îți vei face mulți prieteni dacă vei jigni intenționat sau vei spune adevărul gol-goluț.

pic7

6. Indicatorul unui stil potrivit…

… ceea ce a fost făcut anume pentru tine și spune ceva despre tine. Întotdeauna dăm sfaturi, însă decizia finală trebuie să o ia clientul. Atunci când croim un costum la comandă, acesta trebuie să demonstreze caracterul și unicacitatea purtătorului său. pic8

7. Cel mai important factorul atunci când te îmbraci… 

… este armonia. Nu dau prea mare atenție acelor reguli, însă întotdeauna țin cont de armonie. O cravată prea mare sau lată este necompatibilă cu o cămașă cu guler mic sau un sacou cu linii înguste. Îmi place look-ul echilibrat.

 

pic9

8. Atunci când bărbatul este mai în vârstă, el trebuie… 

… să țină minte că moda poate fi dură și nu întotdeauna pe gustul unui bărbat matur. Stilul clasic: un costum croit la comandă, pantaloni buni – întotdeauna îți vor crea avantaje.

 

pic10

9. Dacă aș putea da un singur sfat unui bărbat tânăr, acesta ar fii… 

… ascultă-ți instinctul. În majoritatea cazurilor va fi adevăr. Chiar și în acele situații când nu era chiar vesel și plăcut.

pic11

10. Dacă aș avea o vrajă care mi-ar permite să devin astăzi un bărbat adevărat, ar fi …

… «Lasă o urmă». Atât în viață, cât și în maniera în care te îmbraci. Fii unic și nu îți fie frică să ieși din tipare. Este destul să adaugi puțină culoare și contrast în bastista din buzunar, fular sau ciorapi.

 Richard James1Richard James2

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook