× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Alegem haine pentru garderoba de vară: cămașa cu mâneci scurte

Alegem haine pentru garderoba de vară: cămașa cu mâneci scurte

Рубашка с коротким рукавом мужскаяOricât de mult ar dori un bărbat să arate bine întotdeauna și oriunde, mediul întotdeauna își va dicta propriile reguli pe care acesta trebuie să le respecte. Cel puțin în două cazuri complexitatea sarcinii crește: gerul iernii și arșița verii ne determină să găsim compromisuri. Primăvara și toamna este foarte ușor să arăți bine atunci când pantalonii, cămașa și sacoul – trio victorios – sunt capabili să facă model din orice bărbat indiferent de siluetă. Pe timp de caniculă nu putem să evităm hainele cu mâneci scurte și aici trebuie să alegem dintr-o gamă nu prea mare de piese vestimentare: tricou, polo sau cămașa cu mânecile scurte. Dacă primele două nu provoacă controverse privind prezența lor în dulapul bărbaților, atunci cămașa cu mânecile scurte poate fi un subiect pentru dispute.

Am fost întrebat odată:

“Ce părere ai despre cămășile cu mânecile scurte? Must have or must die?”

Din cele două variante de răspuns nu am ales niciuna. De ce?

Must have înseamnă că haina este necesară și atât de universală încât este imposibil fără ea atunci când se aleg ţinutele pentru o garderobă de bază. Pot spune asta despre o cămașă cu mânecă scurtă? Evident, nu: există întotdeauna poate fi înlocuită de un tricou, polo sau henley. În cele din urmă, în vreme caldă, poţi să îţi răsuceşti mânecile.

Закатанные рукава Proper cloth

Probabil, unii bărbați care vor avea obiecții la acest subiect sunt cei care trebuie să respecte un dress-code la birou:  singura salvare pe căldură pentru ei poate fi o cămașă clasică cu mâneci scurte. Eu însă sunt de părere că stilul office și cămășile cu mâneci scurte sunt incompatibile. Aici vorbim de un compromis extrem care trezește mari îndoieli mai ales dacă este prezente și o cravată.

Totuși dacă insiști, ai putea să adaugi ținutei tale accesorii interesante, pentru a diminua asocierea cu o uniformă:

Галстук с рубашкой с коротким рукавом
Must die înseamnă că îmbrăcămintea este lipsită de gust, învechită și nu are dreptul de a fi în dulapul unei persoane care preferă să se îmbrace bine. La un moment dat într-adevăr a fost așa, dar de la începutul anilor 2000 cămașa cu mâneci scurte și-a schimbat treptat statutul: dintr-un outcast se transformă într-unul dintre lucrurile preferate ale designerilor. Astăzi cămașa cu mâneci scurte se poate purta în siguranță, experimentând cu textilele și desenele și chiar combinând-o cu o jachetă casual.

Arată grozav cămașa cu gulerul button-down:

Рубашка с коротким рукавом с пристегивающимся воротникомDeci, pentru vară este o alegere bună, dar cu o condiție: cămașa trebuie sa stea bine pe tine. Cea mai frecventă greșeală este dimensiunea inexactă: de multe ori  este fie prea mare, conturul figurii se pierd în ele, mânecile sunt ca niște aripi, sau sunt fie prea strâmte, care par că se vor rupe în curând:

Неправильный размер
Dacă în imaginea din stânga, bărbatul arată de a fi departe de tendințele în modă, atunci în imaginea din dreapta observăm o dorință exagerată de a pune accent pe relieful mușchilor. Ambele variante sunt ratate.

Cămașa pe măsura perfectă trebuie să se potrivească pur și simplu cu trupul tău, fără accente puternice.

Рубашка с коротким рукавом в полоскуMânecile trebuie să atingă aproximativ mijlocul bicepsului, dând brațului suficientă libertate chiar și într-o poziție îndoită. Forma cămășii trebuie să fie potrivită tipului tău de corp. Lungimea contează: atunci când ridici mâinile, cămașa nu trebuie să iasă din pantaloni:

Рубашка навыпуск с шортами
Mânecile pot și răsucite puțin:Закатанные короткие рукава

Regulile privind nasturii rămân aceleași ca și în cazul cămășii obișnuite cu mâneci lungi: este recomandat să lași unul sau doi nasturi deschiși.

Buzunarul de la piept este util: acolo poți să pui, de exemplu, ochelari de soare.

Nu cumpăra cămăși cu design „pentru copii”, cu inscripții și dungi ciudate:

Brand of HK
Evită și cămășile cu imprimeuri de prost gust:

Дизайнерская рубашка
Procură cămăși de calitate din bumbac sau in, cu imprimeuri simple în culori plăcute:

Мужские рубашки с коротким рукавом
Printre cele mai faimoase branduri de lux sunt Polo Ralph Lauren, Z Zegna, Brioni și altele, la fel de cunoscute, dar care sunt destul de accesibile: H&M, Zara, Uniqlo.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook