× Prima pagină Stil Îmbrăcăminte Încălțăminte Accesorii
Pantalonii chinos: cum porți și cu ce asortezi cea mai populară piesă vestimentară din garderoba unui bărbat

Pantalonii chinos: cum porți și cu ce asortezi cea mai populară piesă vestimentară din garderoba unui bărbat

Este surprinzător, însă foarte puțin persoane au auzit despre pantalonii chinos. Între timp, acest model a devenit popular în toată lumea și și-a ocupat locul bine meritat în garderoba unui bărbat stilat. Probabil doar blugii le pot face concurență. Chiar și așa, chinos au foarte multe avantaje și sunt mai confortabili. Dacă ești obsedat de blugi, cred că totuși ar trebui să le dai o șansă și pantalonilor chinos și să îți procuri câteva perechi.

Istorie și apariție

Ca și în cazul majorității pieselor vestimentare masculine, pantalonii chinos își au rădăcina în istoria militară. Se presupune că acest tip de pantaloni au apărut în 1848, când Sir Harry Smith, generalul armatei engleze, aflându-se cu soldații săi în India, era extrem de neliniștit că uniforma sa albă se murdărea foarte repede: clima era atât de uscată, încât nu putea să te protejezi în niciun fel de praf. Folosind o combinație din cafea, curry și mure, generalul își pictase pantalonii în culoarea „kaki”, care mai târziu a dat numele și aspectul pantalonilor militari.

 

 

De asemenea, cunoscuți ca „chinos”, acești pantaloni au devenit cu adevărat populari în rândul populației civile din America și Europa după cel de-al doilea război mondial, când milioane de soldați s-au întors acasă și au continuat să poarte pantaloni militari. Schimbând ușor croiala, făcând-o mai elegantă, designerii acelor timpuri i-au adaptat. Astfel, chinos a devenit o piesă vestimentară foarte folosită în moda de zi cu zi în special de studenții colegilor americane prestigioase – așa numita The Ivy League

Primele firme care au începu să fabrice astfel de pantaloni a fost Levi’s (în 1906 această companie livra pantalonii sunt denumirea de «kaki»). Brooks Brothers a început să fabrice pantalonii chinos în anul 1940.

 

Țesătura și croiala

La început, la fel ca și blugii, pantalonii chinos erau fabricați din bumbac 100%. Astăzi însă poți găsi modele din textile sintetice care le oferă elasticitate. Niciodată să nu cumperi pantaloni care au un procent de sintetică mai mare – nu arată prea bine, iar vara îți va fi foarte cald în ei.

Cât despre croială, în zilele de astăzi avem o gamă largă de alegere în acest sens. Însă majoritatea modelelor oricum au încă o siluetă îngustă, ceea ce reflectă tendința ultimilor ani. Iată principalele modele de pantaloni chinos, foarte actuali astăzi:

Pentru cei care cred că modelului slim fit îi este acordată prea multă valoare, unele branduri au creat modelul relax fit, pantaloni cu o croială mai largă:

Pantalonii chinos pot fi atât cu nasturi cât și cu fermoar. Au două buzunare laterale, ușor înclinate,

și două sau unul în partea din spate, de acest gen:

Care sunt avantajele pantalonilor chinos?

Odată ce îi vei îmbrăca, vei înțelege că în ei este mai comod și mai ușor să te miști. Ei sunt mai ușori și nu împiedică mișcările. Este un model perfect pentru primăvară și vară.

Prețul

Un alt avantaj al acestor pantaloni este că nu au prețuri exagerate (prețurile variază – de la 19.99 de euro până la 60.00 de euro). Mă îndoiesc că ai putea găsi o pereche de blugi de calitate la același preț ca și al pantalonilor chinos.

Culori

Încă un avantaj al acestor model de pantaloni este că îi poți găsi în orice culoare. De la alb, creme, galben-muștar până la olivie, albastru închis până la grafit. Este unul dintre elementele din garderoba bărbătească care poate fi utilizat pentru diferite experimente. Fără excepție, pantalonii colorați cel mai bine se asortează cu tricourile albe și polo. Dacă alegi un sacou, atunci alege pantaloni de culoare albastru închis.

Multifuncționali

Este una dintre cele mai importante calități pe care le apreciem la o piesă vestimentară. Pantalonii chinos sunt extrem de adaptabili. Indiferent de circumstanțe și scopuri, pantalonii chinos pot fi adaptați pentru a crea ținute formale.

De la ținute casual:

Până la ținute formale, în care vei putea merge la întâlniri de afaceri:

Iată și alte combinații drăguțe care îți vor crea imaginea unui bărbat cu stil:

O curea cu cataramă D — o variantă interesantă de a purta acești pantaloni

Ce încălțăminte alegem pentru pantalonii chinos?

Așa cum acest tip de pantaloni este caracteristic stilului casual și smart – casual, atunci și pantofii trebuie să fie pe potrivă. Altfel spus, aici sunt potrivite toate tipurile de încălțăminte pentru fiecare zi care pot fi găsite în magazine. Începând de la sneakers,

şi terminând cu loafers

şi desert boots

O altă variantă cu care nu vei da greş sunt pantofii Timberland.

Nu uita însă că această încălţăminte nu trebuie purtată cu ciorapi.

Pantaloni chinos răsuciţi sau nu?

Probabil ai observat în imagini modele de pantaloni care sunt răsuciţi şi care sunt nu. Ambele variante au dreptul la existenţă. Totul depinde de starea ta de spirit şi circumstanţe.

Cine poate purta pantaloni chinos?

Poţi purta pantalonii chinos la orice vârstă: copil sau pensionar – întotdeauna sunt actuali.  Alege o croială potrivită şi confortabilă.

Sursa

Distribuie pe facebook Distribuie pe facebook